En resa i vår historia

Vi är Polynova

Om Polynova

Med över 40 års erfarenhet, ett av Europas största lagerlagda plastsortiment, ett globalt nätverk av samarbetspartners, goda möjligheter att framställa kundanpassade artiklar och innovativa säljstöds- och problemlösningstjänster är vår ambition att vara den enda partner för våra kunders plast- och emballagebehov. Detta uppnår vi genom erfarenhet, anpassning och effektivitet. Vi lyssnar på våra kunders behov och skapar nya lösningar utifrån detta. Som ett av Sveriges ledande företag inom plastemballage har vi skapat en gedigen kunskap om branschen och dess produkter. Allt för att utvecklas och för att vara lösningen på våra kunders behov.

Varje år hanterar vi godsflöden från hela världen åt våra distributörer och återförsäljare. Tack vare vårt globala nätverk av över 100 produktionspartners garanterar vi rätt lösning till rätt pris. Våra produkter återfinns inom flera olika verksamhetsområden såsom städ och FM-bolag, offentlig verksamhet, sjukvård, handel, bygg, lantbruk, trädgård och industri. Sourcing, transport, containerbrytning, lagerhantering samt kvalitets- och miljökontroll kan ni tryggt lämna i våra händer.

Inte bara emballage

Vårt affärskoncept stannar inte vid en levererad produkt. Våra kunder får ta del av olika tjänster vi har utvecklats för att underlätta. Detta innebär administrativ support vid större anbud, sambesök med säljare för att hitta den bästa lösningen, stödmaterial inom miljöinformation samt utbildning av personal. Oavsett om en beställning är standard eller inte så tillgodoser vi alla behov före, under och efter processen.

Global Verksamhet

Efter 40 år i branschen har vi byggt upp ett välutvecklat globalt nätverk där vi bara samarbetar med de bästa leverantörerna. Detta för att kunna erbjuda våra kunder ledande produkter inom sitt verksamhetsområde.

Sedan 2009 har vi ett inköpskontor i Kina samt logistikcenter i Sverige, Norge samt USA. Tack vare att vi är ett litet eget företag med ett globalt nätverk kan erbjuda flexibla lösningar och kundanpassade produkter. Allt för att vara rätt partner som fyller våra kunders behov av emballage.

Vår vision

”Att vara en fullsortimentsleverantör i världsklass inom området polyetenprodukter till våra kunder.”

Vår vision genomsyrar hela vårt verksamhet och det är den som driver oss framåt och utvecklar vårt arbete. Visionen utmanar oss och får oss ständigt att sträva efter det bästa oavsett om det handlar om våra produkter eller om vår kundtjänst.

Vår affärsidé

Polynova Nissen skall lagerhålla och erbjuda ett brett sortiment av förbrukningsmaterial inom polyeten. Vår försäljning sker via återförsäljare. Med brett produktsortimentet ska vi representera tillförlitlighet, snabbhet, god produktkunskap och service vilket i sin tur leder till långsiktiga kundrelationer.

Kontakta oss

Hållbarhet

Vi satsar på hållbarhet för att du ska kunna göra detsamma.

Kvalité

Hos oss går hållbarhet och kvalité hand i hand där de båda är lika prioriterade

Kunskap

Med över 40 år i branschen vet vi vad kunderna vill ha och hur vi ska bemöta dessa krav.

Ansvarsfullt

Från tillverkning till levererad vara, hela kedjan ska hanteras med största noggrannhet.

Enkelt

Vi strävar efter en enkelhet som ska genomsyra hela vår verksamhet, från kundtjänst till val av produkt.

Anpassningsbart

Vi vet vikten av specialanpassade produkter och erbjuder därför flexibla lösningar på era problem.

Historia

Starten

RW Nissen AB grundades 1946 i Stockholm och specialiserade sig i början på försäljning av plastväxthus och bevattningsanläggningar för jordbruket.

Utveckling

I slutet av 50-talet började företaget även sälja plastfilm och olika sorters emballage.

Egna produkter

RW Nissen började under 70- och 80-talet utveckla egna produkter som patenterades och såldes till ett flertal länder. En maskin som var speciellt framgångsrik var en sträckfilmsmaskin.

Polynova Nordic

1975 grundades Polynova Nordic av tre tidigare anställda på RW Nissen. Företaget specialiserade sig på emballageprodukter av polyeten och man hade tidigt stora mål om att profilera sig inom plastindustrin.

Fusionen

År 1999 beslöt sig dessa företag att gå samman och då skapades Polynova Nissen!

Expandering USA

Polynova Nissen Inc är ett dotterbolag som skapades 2007 i Naperville, IL USA. Idag är bolaget väl etablerat på den amerikanska marknaden.

Säljkontor Kina

Två år efter, alltså år 2009, öppnades säljkontoret i Kina med tvåspråkig kinesisk personal. Syftet var att komma närmare marknaden och skapa en mer effektiv leveranskontroll.

Utökat kontaktnät

2011 utökades kontaktnätet i Europa för att effektivisera och underlätta för kunderna.

Effektivisering

2016 bytte Polynova i Sverige lager till en mer modern och kostnadseffektiv lösning.

Miljöarbete

Även om miljöarbetet länge har stått i fokus tog man 2019 ett enormt krafttag kring detta och idag är nästan hela sortimentet av förnybara råvaror.

Varuflödesoptimering

2021 Skapade Polynova ett modernt logistiskt nav i Göteborg för varuflöden till kunder i hela Skandinavien.

Hållbar plastkonsumtion med låg miljöpåverkan

Hur gör vi produkter av plast till en hållbar lösning?

Hållbar plastkonsumtion med låg miljöpåverkan

Plast och hållbarhet är förmodligen inte två ord de flesta associerar med varandra. Men hos oss är detta är självklarhet, det gäller bara att hitta de rätta lösningarna! Med över 40 år i branschen kan vi garantera att vi vet allt om plast och därmed också hur man gör det hållbart.

Läs mer

Låt inte smutsiga skor grusa din dag

28 sep 2022
Hösten är här och Polynova har fyllt lagret med skoskydd!Skydda golv och mattor från smuts och slask utifrån. Polynovas skoskydd finns både löspackade och i praktisk dispenserkartong för vår stilrena vägghållare i metall.Söker du ett bättre miljöval? Vi...

Polynovas grundare och majoritetsägare Rolf Umerkajeff har avlidit

20 sep 2022
Rolf var en av pionjärerna inom den svenska plastbranschen och en av de första att inleda samarbeten med asiatiska plastproducenter. Torsdagen den 15 september 2022 somnade Rolf stillsamt in efter en kort tids sjukdom vid 86 års ålder. Rolf sörjs nu av...

Blixtlåspåsen – Bra till mycket

14 sep 2022
Blixtlåspåse, snabbförslutande påse, Zipper Bag, Zip Lock Bag. Ja, kärt barn har många namn, och i detta fall även många användningsområden. Blixtlåspåsar har blivit en favorit hos både företag och i våra hem tack vare sina många användningsområden. Vi...