Dela i sociala medier

Visste du att vi har papperssäckar i vårt sortiment?

9 feb 2021

Polynova är helt klart mest känt för sina kvalitetsprodukter i polyeten. Men till vissa ändamål är det faktiskt papper som lämpar sig bäst. I vårt sortiment hittar du papperssäckar tillverkade av våtstarkt kraftpapper som gör dem till stabila alternativ som kan stå för sig själva. Säcken kan rötas eller återvinnas genom kompostering. Detta gör den till ett utmärkt val för organiskt avfall t.ex. matavfall.

När är papperssäcken ett bra alternativ?

Våra papperssäckar kan delas upp i tre kategorier. Matavfallssäck, våtavfallsssäck och standard 1 eller 2-blads kraftpapperssäck. Alla säckarna är tillverkade av våtstarkt kraftpapper som är biologiskt nedbrytbart, hygieniskt och absorberar både fukt och lukt.

Matavfallssäck

Våra matavfallssäckar levereras med ett praktiskt tryck som underlättar avfallssorteringen i storkök, bespisning och offentlig miljö.

Våtavfallssäck

Har samma praktiska egenskaper som vår standardsäck men med innersäck av polyeten. Denna säck klarar riktigt tungt och vått avfall.

Standardsäck i våtstarkt 1 eller 2-blads kraftpapper

Standardsäcken lämpar sig för alla typer av avfall, särskilt väl för organiskt avfall som ska rötas eller komposteras då säcken inte behöver avskiljas.

Läs mer om våra säckar

Välj en annan nyhet

Upptäck våra snygga flergångskassar

19 jan 2021
I bilen, i butiken, till tvätten, i skogen, på kalas, till veden, i skolan, till mat, på båten... Varje dag gör vi val som påverkar oss på kort men även på lång sikt. Varje dag påverkas miljön av de val vi människor gör. Vilken mat vi väljer att äta, vi...

Polynova skapar utrymme för att växa!

12 jan 2021
Polynova skapar utrymme att växa med optimering av varuflöden genom satsning på nytt lager och en innovativ logistiklösning.

Julhälsning och öppettider julen 2020

16 dec 2020
2020 har på många sätt varit ett annorlunda år. Vi har alla stått inför extremt tuffa utmaningar men vi har också getts möjlighet till att utvärdera, omvärdera och att hitta nya vägar. Vi vill i år mer än någonsin rikta ett stort TACK till alla kunder o...

Storsatsning på Norge med ny area manager

4 dec 2020
Plastbranchen utvecklas och Polynova har högt ställda krav på expertis inom material och hållbarhet. Vi satsar nu på att ytterligare stärka kompetensen med Raymond Tinglum som ny Area Manager, Norge.

Minska smittspridningen med vattenlösliga tvättsäckar

1 dec 2020
Smittförebyggande hantering av risktvätt! Polynovas vattenlösliga tvättsäckar bidrar till trygghet för både personal och brukare, samtidigt som de är skonsamma för miljön.

Kundinformation Covid19

27 nov 2020
Polynovas verksamhet påverkas under Covid19 av efterfrågan på hygien- och skyddsprodukter och försvårade godstransporter. För att du som kund ska påverkas så lite som möjligt optimerar vi våra flöden i takt med de förutsättningar som finns på marknaden.

Hur kan vi reducera plast genom att använda plast?

3 nov 2020
Lika säkra som vi är på att var sak har sin plast är vi på att plast måste hanteras ansvarsfullt. Att det är en produkt som är billig att framställa betyder inte att vi har rätt att slösa.

Nya FTI avgifter från oktober 2020

8 sep 2020
Den 1 oktober 2020 uppdaterar FTI - Förpacknings- och Tidningsinsamlingen - sina avgifter på plast. Sen tidigare är serviceförpackningar av plast uppdelade i olika nivåer för att styra marknaden mot material och utföranden som är mer eftertraktade ur e...

Pridekassen

18 maj 2020
Med vår nya miljövänliga påse vill vi belysa vikten av mångfald och allas rättigheter. Bärkassen är tillverkad av slitstark PP-Woven och kan återvändas otaliga gånger för att sen återvinnas igen.