Dela i sociala medier

Minska smittspridningen med vattenlösliga tvättsäckar

1 dec 2020

Minska smittspridningen!

En kort mening som har visat sig vara den globalt största utmaningen under 2020

Åtgärder som munskydd, visir, social distansering och handtvätt hör idag till vardagen runt om i världen. Flera näringar har drastiskt ökat sina krav på hygien och smittskydd både vad gäller personlig skyddsutrustning och desinficering av ytor. Att desinficera ytor inom bl.a. vård och friskvård sträcker sig lite längre än till spritning av handtag och bord, även textilier som används i det dagliga arbetet måste noggrant desinficeras.

Smittförebyggande hantering av risktvätt med vattenlösliga tvättsäckar

Inom vården finns goda rutiner för att så säkert som möjligt hantera risktvätt. Tack vare vattenlösliga tvättsäckar som försluts och placeras i den ordinarie tvättsäcken kan personalen samla in den kontaminerade tvätten i en isolerad miljö och på ett säkert sätt transportera den till tvätt eller förbränning.

Vid tvätt placeras den fyllda säcken direkt i maskinen och löses upp i sin helhet. Att flera verksamheter nu kikar på denna typ av tvätthantering är ingen direkt överraskning. Behovet av goda hygienrutiner är enormt!

Fem exempel på risktvätt

  • Textilier inom sjukvård som anses utgöra smittrisk efter vård/undersökning/behandling.
  • Textilier som är så förorenad av kroppsvätskor så att de inte kan hålla kvar vätskan dvs det droppar om den (gäller oavsett källans smittsamhet).
  • Textilier som blivit förorenade med cytostatika från injektions- eller infusionslösning.
  • Textilier som blivit förorenade med kroppsvätskor (oavsett mängd) från patient som inom senaste 5 dygnen fått cytostatikainjektion eller cytostatikainfusion.
  • Textilier som varit i kontakt med skadedjur tex. löss eller skabb.

Polynovas vattenlösliga tvättsäckar

Våra vattenlösliga tvättsäckar är gjorda av polyvinylalkohol (PVA) som bryts ner till koldioxid och vatten när den kommer in i den naturliga miljön. PVA är samma material som används som omslagsplast till diskmaskintabletter. Plastens draghållfasthet och flexibilitet varierar beroende på luftfuktighet. PVA är bionedbrytbar och fullt upplösande samt resistent mot olja, fett och lösningsmedel. Våra tvättsäckar är både lukt- och giftfria och ger inte ifrån sig mikroplaster.

Läs mer om våra vattenlösliga tvättsäckar

Se vårt utbud av produkter inom personskydd

 

 

Välj en annan nyhet

Nyhet! PolyPROTECT vinylhandskar!

17 mar 2021
PolyPROTECT puderfria vinylhandskar ger bra skydd och ökad hygien när du bäst behöver det. Handskarna ör elastiska och smidiga att använda vid tillfällen där du vill skydda dig själv och andra vid t.ex. städning, matservering, industri, undersökning och...

Nya katalogen är här

10 mar 2021
Årets uppdaterade katalog är fylld med nyheter. Vårt sortiment blir alltmer hållbart och produkterna utvecklas i takt med våra kunders behov. Bland nyheterna 2021 hittar du bland annat papperssäckar och ett utökat sortiment av produkter inom personskyd...

Visste du att vi har papperssäckar i vårt sortiment?

9 feb 2021
Polynova är helt klart mest känt för sina kvalitetsprodukter i polyeten. Men till vissa ändamål är det faktiskt papper som lämpar sig bäst. I vårt sortiment hittar du papperssäckar tillverkade av våtstarkt kraftpapper som gör dem till stabila alternativ...

Upptäck våra snygga flergångskassar

19 jan 2021
I bilen, i butiken, till tvätten, i skogen, på kalas, till veden, i skolan, till mat, på båten... Varje dag gör vi val som påverkar oss på kort men även på lång sikt. Varje dag påverkas miljön av de val vi människor gör. Vilken mat vi väljer att äta, vi...

Polynova skapar utrymme för att växa!

12 jan 2021
Polynova skapar utrymme att växa med optimering av varuflöden genom satsning på nytt lager och en innovativ logistiklösning.

Julhälsning och öppettider julen 2020

16 dec 2020
2020 har på många sätt varit ett annorlunda år. Vi har alla stått inför extremt tuffa utmaningar men vi har också getts möjlighet till att utvärdera, omvärdera och att hitta nya vägar. Vi vill i år mer än någonsin rikta ett stort TACK till alla kunder o...

Storsatsning på Norge med ny area manager

4 dec 2020
Plastbranchen utvecklas och Polynova har högt ställda krav på expertis inom material och hållbarhet. Vi satsar nu på att ytterligare stärka kompetensen med Raymond Tinglum som ny Area Manager, Norge.

Kundinformation Covid19

27 nov 2020
Polynovas verksamhet påverkas under Covid19 av efterfrågan på hygien- och skyddsprodukter och försvårade godstransporter. För att du som kund ska påverkas så lite som möjligt optimerar vi våra flöden i takt med de förutsättningar som finns på marknaden.

Hur kan vi reducera plast genom att använda plast?

3 nov 2020
Lika säkra som vi är på att var sak har sin plast är vi på att plast måste hanteras ansvarsfullt. Att det är en produkt som är billig att framställa betyder inte att vi har rätt att slösa.