Biologiskt nedbrytbara påsar

För Polynova Nissen är miljöfrågor viktiga. Vi har utvecklat en serie biologiskt nedbrytbara påsar. Dessa gör under nedbrytningsprocessen ingen åverkan på varken djur- eller växtliv.

Denna serie kallar vi för PolyNATURE och den är tillverkad av biologiskt nedbrytbar stärkelse. Väljer du PolyNATURE, väljer du även att ta hand om miljön och värna om en bättre framtid.

En stor del av vårt sortiment är tillverkat av 100% återvunnen råvara. Vi försöker i möjligaste mån att ta tillvara på den plast som finns och på så sätt skapa produkter som har en låg energibelastning. Våra produkter tillverkas i huvudsak av Polyeten (PE). Polyeten är ett helt organiskt material som är energieffektivt att producera.

Fler fördelar med nedbrytbara påsar i Polyeten

Vikten är låg vilket bidrar till att transporterna minimeras. En polyetenprodukt kan återanvändas många gånger innan den går till förbränning i ett värmeverk. Dessutom skapar polyeten, tack vare sitt höga och rena energiinnehåll, själv den temperatur som behövs uppnås vid förbränning. Inget annat bränsle behöver tillsättas och de enda biprodukterna vid förbränning av polyeten är koldioxid och vatten.

Vi på Polynova Nissen arbetar ständigt med att utöka vårt sortiment med fler miljövänliga alternativ. Hör av dig till oss när du vill köpa biologiskt nedbrytbara påsar - ett bra miljöalternativ!